Sidor

fredag 26 januari 2018

Fathead pizza!!!

Nu har jag testat den nyaste pizzaversionen - Fathead pizza! (Jag tror att vi struntar i översättningen...)
Receptet hittade jag på Kostdoktorns engelska websida för en tid sedan, skickade det åt min syster med texten "det här borde man testa" och glömde det sedan. Nu finns receptet på svenska också och då jag fick tillbaka receptet från min syster insåg jag att det är dags! Det var en väldigt intressant upplevelse, både själva degen och känslan att genast kunna ta en varm pizzabit i handen och äta! Nu blev jag ändå inte helfrälst, jag tyckte det var för mycket mandelmjölssmak i pizzabotten så den påminde om pajskal i smaken, men jag har en halv plåt med pizza kvar så jag kanske ändrar mej. Men gott var det nog! 


FATHEAD PIZZA
Botten
  • 150 g riven ost
  • 1,75 dl mandelmjöl
  • 2 matskedar färskost
  • 1 tesked vitvinsvinäger
  • 1 ägg
  • ½ tesked salt
  • eventuellt lite olivolja
Sätt ugnen på 220 grader.
Värm ost och färskost i en liten kastrull på medellåg värme eller i mikron.
Rör tills det smälter ihop. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
Olja händerna och platta ut degen direkt på bakplåtspapper. Eller kavla ut – cirka 20 cm i diameter.
Pricka med en gaffel och grädda i ugnen 10–12 minuter tills gyllene och ta ut.
Fräs under tiden köttfärs i olivolja eller smör. Krydda med salt och peppar eller annan krydda du gillar.
Bred ett tunt lager tomatsås på din pizzabotten. Fördela kött och ost och grädda 10-15 minuter eller tills osten smält.
Smula över oregano och dela i portionsbitar. Servera med en grönsallad.

Tips från The DietDoctor;

Använd gärna vanlig mild ost till själva pizzabottnen – hushållsost eller gräddost passar bäst men även edamer.
Baka en extra pizzabotten. Bred på rejält med vitlökssmör och grädda ytterligare någon minut så har du världens godaste vitlöksfocaccia!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar