Sidor

torsdag 22 december 2016

Den goda julen

Ifall någon ännu tvivlar så vill jag bara meddela att det går alldeles utmärkt att LCHF:a sig igenom julen! Jag är t.o.m. alldeles övertygad eftersom det borde bli min åttonde LCHF-jul nu. Vi tar en liten genomgång och börjar med firmajulfesten. Har man tur är det julbuffé och har man riktigt tur är det den dyrare menyn, den med massor att välja på! Det msn förstås hoppar över är ju potatismaten, jullimpan och glöggen. Sen kan man bli lurad t.ex. när man tror att grönkålsslladen består mestadels av grönkål tills man hittar ett råttbo av russin i den! Men då lämnar man bara russinråttboet på tallriken! Sillar och gravlax är gott och helt okej lchf fast det är socker i. Det handlar om då fet fisk att sockret inte har så stor påverkan. Drycken kan vara vatten eller torrt vin, eller både och. Varannan vatten, you know. 😉
Varmrätten består oftast av en tråkig skinka och ännu tråkigare potatis så man äter sig mätt av förrätten! Fast på min julfest fanns det lutfisk så då tog jag lite sån och ännu mindre vitsås. Jag vill ha smör på min lutfisk och sånt hittade jag inte.... Sen efterrätten... Får man inte beställa en lchf-vänlig efterrätt kan man ha med en högprocentig chokladbit att avrunda middagen med!
Pepparkakorna! Enkelt, man bakar lchf-pepparkakor! Detta kan man kombinera med en god glögg som man trollar ihop av ett torrt vin, inget restsocker alls, och glöggkrydda. Jag brukar sätta glöggkryddan i en tésil och värma vinet i en kastrull, med tésilen i. Vet ni vad det smakar? Glögg! Ett annat alternativ är att köpa ett gott Clippo-te, t.ex. "aronia and fruits" som är ett rött och gott te, och så sätter man vatten och ett par tepåsar i en kastrull med tésilen med kryddor.
Jullimpan! Jag har testat flera sorters jullimpa och är nu säker på att det är den på zucchinibröd som är bäst! Det är den på fotot som är närmare kameran. Den andra är vanlig kolhydratlimpa. Jag slängde helt enkelt ihop en dubbelsats zucchinibröd och kryddade med 1 msk pomerans, 1 msk fänkål och 1 msk anis. Please do try this at home!
Och så är det ju influensatider så då stärker jag mitt immunförsvar med zinktillskott och guldshot för säkerhets skull, och för att det är så gott förstås!
Imorgon blir det köttbullsstekning och skinkstekning! Ksnske det blir lite godistillverkning också. 😉
Ha en riktigt GOD JUL alla vänner och läsare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar