Leta i den här bloggen

torsdag 19 mars 2015

50 år!

Jamen jag fyllde ju år i helgen! Och jag firade! Det ska jag berätta om senare, liksom vissa viktiga presenter. Men nu, av ren glädje över att blogger verkar funka igen, får ni se vilket häftigt kort jag fick av en väninna som tillverkar gratulationskort själv. Hon verkar känna mej. 😊

onsdag 18 mars 2015

Campens bouillabaisse!

Jag blev förvånad när jag insåg att jag inte lagt in det här receptet tidigare! Här i vår stad finns ett relativt nytt lunchställe som heter Campen. Ägaren är en f.d. klasskompis, Sanna. Hon lagar jättegod mat och har inga hemliga recept, så lagar hon en sån god bouillabaisse så ger hon ut receptet också! Imorgon blir det bouillabaisse hör i huset och jag riktigt hör hur smaklökarna redan gnuggar händerna!



onsdag 11 mars 2015

Skit på dej Blogger-appen!

Alltså riktigt på riktigt är jag riktigt trött på Blogger-appen. Jag vet inte hur många inlägg jag skrivit och så skiter det sig när jag ska publicera. Går jag sen in via surfplattan eller datorn så syns inget utkast! I telefon syns utkastet men "Blogger har stoppats" får jag veta varje gång jag försöker publicera. Någon annan som har problem med samma sak?

Fast nu när jag testar med ett nonsensinlägg funkar det förstås... 



måndag 2 mars 2015

När man inte riktigt har tid

När man är mitt i livet är det fullt program för det mesta. Då och då, ibland alldeles för ofta, händer det då att jag egentligen inte har tid med matlagning. Idag var det en sån dag. Våra måndagar består av lite för många programpunkter nämligen. Det var nog tack vare en kilos förpackning köttfärs som avgjorde menyn. Det var senast idag den skulle användas! Och jag som inte hade tid! Men då gör man det enkelt för sig och slänger ihop en köttfärslimpa! Och rotsaker slänger man i en annan form! Sen har man ungefär en timme på sig att göra annat, hem och kolla maten, iväg på nästa programpunkt för att sen komma hem till en sen middag, som är färdig! Bara att värma! Jippii! Sånt tycker vi om!

Det finns inget recept på min köttfärslimpa, det blir olika varje gång, men den idag innehåller bl.a. en massa hackad lök och hackade färska champinjoner! Så radar man upp en massa bacon ovanpå och saken är biff! Eller köttfärslimpa... 200° i nästan en timme blev det. Tror den hade varit klar redan efter 45-50 minuter, men då var jag ju inte hemma...

Rotsakerna är fänkål, batat, rotselleri, palsternacka och kålrot. Så peppradeoch saltade jag och hällde på olivolja. Så fick de göra sällskap i ugnen då, köttfärslimpan och rotsakerna. Men nu ska jag iväg igen!